Guide til valg af cykelcomputer

Er du den mindste smule seriøs omkring din cykling, så er en cykelcomputer en rigtig god ting at købe Cykelcomputere har været igennem en rivende udvikling de seneste år, og man kan i dag få dem med mange forskellige funktioner. I dag måler de nemlig ikke kun farten og afstanden, de er også i stand til at måle puls, kadence, samt ruten man har kørt, såfremt man køber en cykelcomputer med GPS.

Cykelcomputer med ledning:

Cykelcomputere med ledning siger lidt sig selv. Der sidder en ledning mellem computeren, og den magnet man sætter fast nede ved hjulet til at måle med. Cykelcomputere med ledning er typisk de billigste, og dem med færrest funktioner. De fås fra ca. 150 kr. og kan typisk måle hastighed, gennemsnitshastighed, afstand og tid. Ledningen kan dog være irriterende at skulle have hængende, og derfor kan det anbefales at købe en trådløs cykelcomputer, som kun er en smule dyrere. har du ikke noget i mod at have en ledning hængende, og bare gerne vil kunne følge med i hvor hurtigt du cykler, så er det fint at købe en med ledning.

Cykelcomputer uden ledning
Cykelcomputer findes i mange forskellige modeller og udformninger

Cykelcomputer uden ledning:

En trådløs cykelcomputer sender et trådløst signal fra sensoren ved forhjulet, op til computeren som er monteret på styret. Det er super dejligt med en trådløs cykelcomputer, da man så undgår at skulle tænke på at have en ledning hængende. De trådløse cykelcomputere koster en smule mere end dem med ledning, men det er pengene værd. Typisk kan de også de samme funktioner som computerne med ledning, den eneste forskel er simpelthen ledningen. De lidt dyrere trådløse cykelcomputere har dog flere funktioner end dem med ledning. De to store og meget kendte cykelmærker Shimano og Campagnolo har lavet integrerede cykelcomputere, som cykelcomputere der passer sammen med de forskellige geargrupper. Styringen er så sat sammen med grebene, så man slipper for at skulle slippe styret for at skifte funktion. Derudover kan man med de integrerede cykelcomputere også se hvilket gear man kører i. Det er ikke nemt at montere en integreret cykelcomputer, og de er heller ikke billige. Så vil du have en integreret cykelcomputer, skal du tage en snak med din lokale cykelreservedelspusher.

Cykelcomputer med GPS.

Det nyeste skud på stammen er cykelcomputere med indbygget GPS. Fordelen ved en cykelcomputer med GPS er at man ikke har nogen sensor ved forhjulet som registrerer farten osv. Den får nemlig signaler fra satellitter, og kan ud fra disse signaler beregne fart, distance og rute. Cykelcomputere med GPS, fås både med og uden kort. Køber man dem uden kort, er de ikke meget større en de almindelige cykelcomputere, og vejer derfor heller ikke ret meget mere. Til gengæld kan man sætte den til computeren når man kommer hjem, og uploade alle træningsdata, og på den måde følge med i sin udvikling. Køber man en med kort, kan man indsætte ruter, og finde vej, ligesom på en normal GPS, som man kender fra bilen. Disse cykelcomputere er dog forholdsvis store, og det fungerer ikke altid perfekt med ruterne. De koster typisk også fra 2000,- og opefter. Køber man en Garmin cykelcomputer med GPS, kan man uploade alle data til garmin.com og se ruten man har kørt, hastighed, distance, dele ens ruter med alle andre garmin brugere osv. De udviklet et super lækkert system! Fordelen ved cykelcomputere med indbygget kort, er at du altid ved hvor du er, og altid kan finde hjem. Skal du på cykelferie, kan det også anbefales at købe en med både GPS og kort, da du så altid kan finde vej.

Garmin Edge 510 – cykelcomputer med GPS

Garmin Edge 510 – cykelcomputer med GPS

Er du på udkig efter en cykelcomputer med GPS, men uden et kort. Så skal du have fat i en Garmin Edge 510. Den er super lækker, og fylder ikke mere end en hver anden cykelcomputer. Med Garmin Edge 510, får du alle de informationer du har brug for om din cykeltur. Fx fart, kørte kilometer, tid, gennemsnitsfart, højdemeter, Puls, og alle andre informationer som kan være nyttige. Du kan også sagtens lave en rute hjemmefra, og følge den – så viser edge 510 bare med pile hvor du skal køre hen, og hvornår du skal dreje. Har du brug for GPS, men gider ikke have en stor enhed med kort, så skal du have fat i en Garmin Edge 510.

Garmin Edge 800 – cykelcomputer med GPS og Kort

Vil du gerne have en cykelcomputer med GPS og kort, så er det en Garmin Edge 800 du skal have fingrene i. Garmin er primært kendt for deres navigation til biler, men de laver også nogle fantastiske cykelcomputere. Garmin Edge 800 er den ultimative cykelcomputer med GPS og kort. Den virker alle vegne, både i på landevejen og i skoven. Den har alle de samme funktioner som Edge 500, men ydermere har den også et kort på skærmen – som er i farver. Det betyder at du altid kan finde vej, og se hvor du er henne i verden. Det gør det noget nemmere at komme hjem, hvis man er faret vild. Garmin Edge 800 er nem at betjene, både med og uden handsker.

Pulsmåler

Nogle cykelcomputere har indbygget pulsmålere, som gør at du kan måle din puls, ved hjælp af at pulsbælte som du har rundt om maven/brystet. Hvis du går meget op i din cykeltræning, og/eller rigtig gerne vil udvikle dig eller tabe dig, så kan det være en rigtig god ide at købe en med pulsmåler, da du vil få rigtig meget ud af pulstræning.

Kadence-måler

Medmindre du går rigtig meget op i din cykling, så behøver du ikke koncentrere dig om at få en kadence-måler med når du køber cykelcomputer. Helt basalt måler kadence-måleren hvor mange omdrejninger du kører med i minuttet.

>> Her kan du se et udvalg af forskellige cykelcomputere <<

En tanke om “Guide til valg af cykelcomputer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *